Sel suvel sai päris palju erinevat kinnisvara filmitud. Tellijateks nii eraisikud kui ka firmad. Miks siis tehakse hoonetest videosid ja kuhu need klipid lähevad? Kohe selgitan.

Sisuliselt räägime siin kolmest kategooriast:

Müügikuulutused

Tegu on siis valdavalt kas kruntide või väga eksklusiivse kinnisvaraga. Arusaadavalt saab video ja droonifotode abil efektse ülevaate anda nii siseruumidest kui ka tervetest põllumaadest. Viimaste puhul räägimegi siis pea eranditult droonivideost ja -fotost.

Ajaloolise tähendusega hooned

Need on kõik linnapilti muutvad ehitised, mille puhul arendaja tahab jäädvustada tehtud töö. Eesmärk on nii ehitaja enda brändi kuvandi tõstmine kui ka lihtsalt dokumenteerimine. Viimasel ajal on hakatud üldse päris palju kinnisvara filmima just sellepärast, et säiliks ka tulevastele põlvedele mingigi adekvaatne materjal. Linn on ju nii kiires muutumises, et kui kohe peale valmimist ei tee, siis peagi sa enam seda algset originaalvaadet lihtsalt ei saa. Üha rohkem tehakse ka video ja fotod tervest ehitusprotsessist.  Tühjast platsist valmis ärihooneni jms.

Ümbruskonna fikseerimine

Kuna suure kinnisvara arendusega käivad kaasas ka korralikud jamad, siis lastakse kogu territoorium ja selle ümbrus üles filmida/pildistada nii maalt kui õhust. Ja kui naabermaja ühistu tulebki väitma, et nende hoone vundamenti on praod tekkinud, siis ei ole keeruline näiteks fotodelt tuvastada, kas praod on tekkinud nüüd või olid need seal juba varem. See jutt käib ka sõiduteede, äärekivide ja kõige muu kohta, mis tekitab kiusatust asi  ehitaja kraesse ajada.

Reklaamvideote puhul on väljunditeks tavaliselt ikka sotsiaalmeedia ja ettevõtete endi kodulehed.

Kokkuvõtteks võib öelda, et video ja foto on  nii turunduses kui dokumenteerimises oma igapäevase koha sisse võtnud. Mulle endale hakkab juba tunduma, et videograaf oma rolliga on ehitusfirma meeskonnas niisamuti kui näiteks maaler, arhitekt, müüriladuja või minu poolest kraanajuht. Ja kui seni piirdus asi pigem turundusvideotega, siis aina enam tuleb sisse otseselt ehitusprotsessi puutuvaid töid.

Viskan siia ühe oma hiljutise reklaamvideo ka. Tellijaks 1Partner Ehitus ja objektiks KAI Kunstihoone Noblessneris.

Adios👷‍♂️